Een hele goeie zomer

We hebben een hele goeie zomer. Want onze zoon van 6,5 jaar met autisme heeft een goeie zomer en wij dan dus ook. Dat het niet elke dag tropisch warm is vindt Tesse alleen maar prettig. Hitte op je huid is een extra prikkel.

We zijn een paar dagen op vakantie geweest. Dat was om verschillende redenen geen groot succes. Eenmaal thuis begon eigenlijk het grote genieten. Uitstapjes houden we simpel: spelen op Lauwersoog, naar de kinderboerderij, of naar binnenspeeltuin Bombi. En vooral niet elke dag iets willen doen. Als we wel meerdere activiteiten in één dag proppen, worden we teruggefloten door Tesse: ‘Als we al boodschappen hebben gedaan, wil ik alleen nog maar met de Lego spelen.’ Duidelijk.

Hij begint in de gaten te krijgen dat hij een beetje anders doet dan andere kinderen maar voelt zich daar wel prima bij. ‘Ik heb autisme, maar dat betekent alleen maar dat ik een beetje anders denk. Verder niks’.

Dat ‘ie op Lauwersoog met z’n kleren aan midden in een waterplas ging zitten vonden wij dan ook niet erg en Tesse vond het heerlijk. ‘Verkoelend en verfrissend’, was zijn samenvatting.
Dat ‘ie midden in Bombi voor de geluidsboxen vreemde dansjes uitvoerde waar iedereen naar keek, is een beetje awkward maar ach, hij keek er zielsgelukkig bij.
En dat ‘ie op de kinderboerderij door middel van gilletjes en grommen probeerde contact te maken met onbekende kinderen is ook niet standaard, maar het lukt hem vaak wel: contact maken.

Eerder deze week kwam Tesse op de kinderboerderij naar me toe en zei: ‘Waar zijn mijn vrienden? Ik had net vrienden gemaakt, maar nu zie ik ze even niet.’ Hij vond later wel andere kinderen om mee te spelen en dat is echt een enorme vooruitgang. Hij wil spelen en kán spelen met anderen.

Uitspraken

Vanochtend was ‘ie ook weer on the roll met zijn uitspraken:
Aan het spelen op zijn tablet: ‘Ik begrijp werkelijk niet waarom de burgers slechteriken zijn in dit Supermanfilmpje.’
Tijdens het aankleden: ‘Ik heb mijn bovengoed al aan, nu alleen mijn ondergoed nog.’ (Wat trouwens best een onhandige volgorde is…😉
Bij het ontbijt: ‘Ik heb mijn ochtendjas er maar overheen gedaan. Het is tenslotte ochtend.’

Ik denk heel vaak: deze moet ik opschrijven! Bij deze dus. Er volgen er vast nog veel meer.

Facebook
Facebook
Instagram
Volg via E-mail
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blij met mijn blog? Volg, like en deel!