Zeewind

Er is niks fijner dan met je neus in de lucht de wind door je haren te voelen. Frisse zeelucht, met je voeten in het gras en gewoon genieten.

 

Mijn favoriete uitje is maar twintig minuten rijden: Lauwersoog. Daar waait het altijd. En dat vind ik heerlijk. Er is water en er is wind. Wat heb je meer nodig?

Voor de kinderen is er een fijne buitenspeeltuin en voor manlief gerieflijke strandstoelen. Als iedereen is geïnstalleerd, ga ik bij het water kijken. Met m’n neus in de lucht. Hoe verder ik bij alle recreatieve bedrijvigheid wegloop, hoe meer andere geluiden binnenkomen. Meeuwen boven mijn hoofd, water dat tegen de stenen klotst, gras dat wuift in de wind.

Ik hoef niet zo nodig op vakantie, dit is vrijheid blijheid ten top. Thuiskomen van vakantie betekent voor mij de wind weer voelen en ruiken. Bij ons in het Noorden waait het eigenlijk altijd. Als je daarmee opgroeit kan je er denk ik ook niet zonder.

Ik hoef niet naar een hotel, restaurant of all inclusive-oord. Breng mij maar naar de zee, dichtbij de wind. Daar voel ik me thuis.

Facebook
Facebook
Instagram
Volg via E-mail
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blij met mijn blog? Volg, like en deel!