Hitteplan of herfstkabouter

Herfst! Nee hoor grapje, nog lang niet. Het is eigenlijk best wel warm buiten, al hoeft hier in het Hoge Noorden het hitteplan nog niet uit de kast worden getrokken zoals blijkbaar in de rest van het land. Een van de grote voordelen van hier wonen. Vind ik dan. Herfsttypje. Een echte. Ben half september geboren, daar zal het aan liggen.

Bij ons in het bos – de strook bomen, wildgroei en rommel achter onze woonwijk – speur ik al een week of twee naarstig naar tekenen van verval. Erg eigenlijk hè? Maar mijn hart maakt een sprongetje als ik roodbruine blaadjes ontdek, paddenstoelen of een snel wegkruipend kaboutertje…
Dat laatste is gekheid, dat snap je. Dat krijg je als je teveel fantasie hebt en een echte sprookjesvoorleesmama bent, als in: door blijven lezen nadat de kids al gesmeekt hebben of ze as-je-blief mogen gaan slapen.

Afschaffen

Intussen zie ik op Facebook nog allemaal zomerse vakantiefoto’s voorbij komen. Heb ik ook gedeeld hoor, maar daarna was het wat mij betreft ook wel een beetje klaar. Vakantie voorbij, hup over tot de orde van de dag.
Behalve dat de kids nog vakantie hebben. Laatste week… Echt, de schoolzomervakantie duurt een week te lang. Afschaffen die hap. Vijf weken is lang genoeg. De entertainmentmama in mij is zo’n twee weken geleden al een stille dood gestorven en ik ben nu nóg bezig de klei tussen de plinten vandaan te peuteren.

Buitensmurrie

Nee, geef mij maar herfst. Dat het ene kind moe maar voldaan van school komt en na z’n drinken en koekies lekker aan de Legotafel zit, en het andere kind natgeregend -want die wil juist als het regent buiten spelen- onder een dekentje Dora kijkt.
En dat je zelf écht een grote kop warme chocolademelk verdient hebt vanwege… Nou ja, gewoon natuurlijk. Omdat je de mama bent, en dus het hardwerkende opperhoofd en zo… En dat het andere opperhoofd in een grote pan stamppot staat te roeren… Wel heel erg ‘picture perfect’ allemaal trouwens hè?

Want eigenlijk betekent herfst gewoon modder, vieze kleren, vieze honden, spetters buitensmurrie op muren en vloeren. Snottebellen die niet alleen onder neuzen maar ook aan keukentafels en mamajeans hangen. En waar is dan dat boskaboutertje als die hele teringbende opgeruimd moet worden?

Hoe lang is het nog zomer? Heb ik nog even? Mooi, stel ik nu het tropenrooster in werking. Toedeledoki!

Facebook
Facebook
Instagram
Volg via E-mail
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blij met mijn blog? Volg, like en deel!