Autismecampus en Scauting starten dagbesteding in Friesland

Scauting Coaching & Detachering en Stichting Autismecampus Friesland bundelen hun krachten en werken samen aan dagbesteding voor mensen met autisme in Burgum.

Coach Scauting in gesprek met één van de deelnemers over een opdracht.
Coach Scauting in gesprek met één van de deelnemers over een opdracht.

Daartoe tekenen beide partijen woensdag 9 november om 12.00 uur in De Pleats in Burgum een intentieverklaring. Wethouder Doeke Fokkema van de gemeente Tytsjerksteradiel en Aaldrik Haandrikman (schooldirecteur en lid initiatiefgroep voortgezet onderwijs havo/vwo voor leerlingen met ASS) zijn hierbij aanwezig.

In de verklaring geeft Scauting aan in het eerste kwartaal 2017 te starten met ambulante dienstverlening en een dagbestedingsproject op het gebied van ICT, techniek en creativiteit in Burgum. Daarnaast start Scauting eenzelfde project in Heerenveen.

Stichting Autismecampus en Scauting werken samen omdat zij beiden vinden dat mensen met autisme talenten hebben die waardevol zijn voor de maatschappij.

Scauting biedt ondersteuning bij wonen, werken en vrije tijd. Deze combinatie is van wezenlijk belang. Het lukt mensen met autisme, die het in de thuissituatie niet op orde hebben, niet om aan het werk cq naar de dagbesteding te gaan.

Over Scauting

Scauting Coaching & Detachering is gevestigd in Hoogeveen en zet zich in voor gemiddeld tot hoogbegaafde mensen met autisme. Scauting werkt met de visie dat mensen met autisme volop mee kunnen draaien in onze maatschappij en ondersteunt hen daarbij met maatwerk.

Dagbesteding

Scauting biedt dagbesteding in verschillende vormen: creatief, technisch en gericht op ICT. Creatieve dagbesteding biedt mensen met autisme de mogelijkheid zich te ontwikkelen in tekenen en/of schilderen, op papier of op de computer. Technische dagbesteding biedt ruimte aan bijvoorbeeld 2D en 3D ontwerpen, 3D printen en 3D animaties.
Dagbesteding op het gebied van ICT leert deelnemers alle facetten van het maken van websites: grafische vormgeving, programmeren, ontwikkelen, testen en de website online vindbaar maken.

Daarnaast kunnen deelnemers onder andere leren programmeren, software testen, autocad tekenen en kunnen ze zich verdiepen in de security.

Autismecampus Friesland

Stichting Autismecampus Friesland werkt aan passend onderwijs, werk en wonen voor jongeren met autisme en een normale tot hoge intelligentie.

De Stichting is voortdurend in ontwikkeling en heeft in Scauting een partner gevonden die hetzelfde doel voor ogen heeft: het bieden van fysieke locaties waar mensen met autisme zichzelf kunnen zijn en zich ontwikkelen om volop mee te kunnen draaien in de maatschappij.

Facebook
Facebook
Instagram
Volg via E-mail
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blij met mijn blog? Volg, like en deel!