Minisymposium Autisme Werkt! in ROC Friese Poort Drachten

Onder het motto ‘maak werk van autisme’ wordt dinsdag 22 november van 17.00 tot 21.00 uur het minisymposium Autisme Werkt! gehouden in ROC Friese Poort in Drachten.

logos symposium

,,Wanneer mensen met autisme op de juiste plek worden ingezet, kunnen ze mogelijk zelfs productiever en sterker in hun werk zijn dan mensen zonder autisme”, aldus dr. Marcia Goddard, auteur van ‘Anders Denken, de valkuilen en verborgen talenten van autisme’.

Het Autisme-netwerk Friesland onderschrijft deze uitspraak en organiseert daarom dit symposium, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme, afdeling Friesland en Stichting Autisme Campus Friesland.

Talent en kwaliteiten

,,Bijna 200.000 mensen in Nederland hebben een vorm van autisme. Veel mensen weten niet dat autisme talent en kwaliteiten met zich meebrengt, die van grote waarde kunnen zijn binnen organisaties en bedrijven”, aldus Geesje Duursma van Autisme Campus Friesland.

Onder leiding van dagvoorzitter Hanneke Kappen krijgen de aanwezigen een aantal aansprekende voorbeelden voorgeschoteld waarbij autisme werkt. Onder andere Achmea, Overwijk scheepsbouw en Scauting delen hun ervaringen.

Ondernemers, managers, stagebedrijven, stage-coördinatoren, werkgevers, studenten, beleidsmakers Participatie en bestuurders van gemeenten, onderwijs en andere maatschappelijke partners worden van harte uitgenodigd deel te nemen.

Programma

Het programma is als volgt:

17.00 uur Inloop
17.30 uur Sprekers
18.30 uur Walking dinner
19.15 uur Sprekers
20.00 uur Forum

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan op www.autismewerkt.info. De kosten voor het bijwonen van het programma zijn € 35,00, inclusief walking dinner. Leven van NVA/Balans betalen € 17,50.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.autismewerkt.info, of mail: info@autismecampus.nl

Locatie

Het minisymposium vindt plaats in de gebouw C (dramalokaal) van ROC Friese Poort aan Splitting 21-23, 9202 TW Drachten.

Facebook
Facebook
Instagram
Volg via E-mail
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blij met mijn blog? Volg, like en deel!