Scauting en Autisme Campus vlot van start met dagbesteding: ‘Net sizze mar dwaan!’

De gezamenlijke missie van Scauting Coaching & Detachering en de Stichting Autismecampus Friesland wordt werkelijkheid: dagbesteding in Burgum voor mensen met autisme. Daartoe werd vanmiddag een intentieovereenkomst getekend, de daadwerkelijke start is al per 1 januari volgend jaar.

André Oostenveld en Geesje Duursma ondertekenen intentieverklaring Bijschrift foto 2: Toast op samenwerking door André Oostenveld (Scauting), Aaldrik Haandrikman (OSG Singelland), Daan Postma (stichting autismecampus), Doeke Fokkema (wethouder t-diel) en Geesje Duursma (stichting Autismecampus)
André Oostenveld en Geesje Duursma ondertekenen intentieverklaring
Bijschrift foto 2: Toast op samenwerking door André Oostenveld (Scauting), Aaldrik Haandrikman (OSG Singelland), Daan Postma (stichting autismecampus), Doeke Fokkema (wethouder t-diel) en Geesje Duursma (stichting Autismecampus)
,,We hebben het nog maar een week geleden bekendgemaakt, maar er zijn nu al een aantal aanvragen voor de dagbesteding”, vertelt Geesje Duursma van de Autismecampus enthousiast. ,,We zijn in overleg met de gemeente Tytsjerksteradiel over de locatie en hebben drie locaties op het oog die mogelijk geschikt zijn. We krijgen alle medewerking van de gemeente. Wethouder Doeke Fokkema was bij de ondertekening aanwezig en is ook erg enthousiast.”


In de verklaring die vandaag werd ondertekend geeft Scauting aan in het eerste kwartaal van 2017 te starten met een dagbestedingsproject op het gebied van ICT, techniek en creativiteit in Burgum. ,,Inmiddels kunnen we daarbij vermelden dat Scauting ook meteen van start gaat met het bieden van ambulante woonbegeleiding en daarvoor speciaal iemand heeft aangenomen. Scauting gaat voortvarend te werk en daar zijn we erg blij mee”, voegt Duursma toe.


André Oostenveld van Scauting is op zijn beurt zeer content met de samenwerking met de Autismecampus: ,,Dit biedt Friesland de mogelijkheid om hun autismegetalenteerde inwoners de kans te geven zich maximaal te ontwikkelen. De lancering van de dagbesteding laat zien dat mensen met autisme in Friesland op waarde geschat worden, en dat de Fryske Wâlden een prima bodem bieden om de talenten van mensen met autisme tot bloei te laten komen. Kortom: Fryslân boppe, minsken mei autisme litte harren net langer ferstoppe!”


Geesje Duursma: ,,We werken samen omdat we beiden vinden dat mensen met autisme talenten hebben die waardevol zijn voor de maatschappij. En in de uitwerking daarvan denken beide partijen er ook hetzelfde over: Net sizze mar dwaan!”
André Oostenveld en Geesje Duursma ondertekenen de intentieverklaring.
André Oostenveld en Geesje Duursma ondertekenen de intentieverklaring.
Over Scauting


Scauting Coaching & Detachering is gevestigd in Hoogeveen en zet zich in voor gemiddeld tot hoogbegaafde mensen met autisme. Scauting werkt met de visie dat mensen met autisme volop mee kunnen draaien in onze maatschappij en ondersteunt hen daarbij met maatwerk.


Dagbesteding


Scauting biedt dagbesteding in verschillende vormen: creatief, technisch en gericht op ICT. Creatieve dagbesteding biedt mensen met autisme de mogelijkheid zich te ontwikkelen in tekenen en/of schilderen, op papier of op de computer. Technische dagbesteding biedt ruimte aan bijvoorbeeld 2D en 3D ontwerpen, 3D printen en 3D animaties.
Dagbesteding op het gebied van ICT leert deelnemers alle facetten van het maken van websites: grafische vormgeving, programmeren, ontwikkelen, testen en de website online vindbaar maken.


Daarnaast kunnen deelnemers onder andere leren programmeren, software testen, autocad tekenen en kunnen ze zich verdiepen in de security.


Autismecampus Friesland


Stichting Autismecampus Friesland werkt aan passend onderwijs, werk en wonen voor jongeren met autisme en een normale tot hoge intelligentie.


De Stichting is voortdurend in ontwikkeling en heeft in Scauting een partner gevonden die hetzelfde doel voor ogen heeft: het bieden van fysieke locaties waar mensen met autisme zichzelf kunnen zijn en zich ontwikkelen om volop mee te kunnen draaien in de maatschappij.
Facebook
Facebook
Instagram
Volg via E-mail
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blij met mijn blog? Volg, like en deel!