Lezing Janneke van Bockel over boek Uitlegmoeder in Bibliotheek Burgum

In de Bibliotheek in Burgum houdt Autisme Kafé Burgum woensdag 30 november om 19.45 uur een lezing. Janneke van Bockel vertelt dan over haar nieuwste boek: Uitlegmoeder.

Janneke van Bockel. Foto Allard Willemse
Janneke van Bockel. Foto Allard Willemse

Als Janneke van Bockel te horen krijgt dat haar dochter autisme heeft is ze, vreemd genoeg, in eerste instantie enorm gelucht. Nu begrijpt ze waarom haar dochter niet volgens het ‘boekje’ opgroeit. Maar dan slaat de onzekerheid toe. Hoe kan ze haar kind helpen, wat voor effect zal dit gaan hebben op haar gezin. Maar bovenal hoe maak je de buitenwereld duidelijk dat haar dochter weliswaar bijdehand en dominant is, maar zeer zeker niet onopgevoed. Het wordt een lange zoektocht om de balans te vinden in de begeleiding van haar dochter in een wereld die voor haar angstig en onzeker is. Maar ook dat haar gezin niet bedolven wordt onder het autisme, maar ook daarnaast een gewoon gezin is.

Tijdens de lezing, georganiseerd door Autisme Kafé Burgum, geeft Van Bockel een openhartige kijk over haar leven met een dochter met autisme, dat ze beschreven heeft in de boeken IJskastmoeder en haar meest recente boek Uitlegmoeder. ,,Velen zullen erkenning en herkenning ervaren in hoe het is om een kind met autisme op te voeden, wegwijs te maken in een wereld die hun overrompeld en vaak als heel lastig wordt ervaren”, aldus de organisatie, Autisme Kafé Burgum.

Janneke Bockel over haar leven met een dochter met autisme: ,,Beetje bij beetje schrijven we zo samen onze familiegeschiedenis, gaan die verhalen erbij horen. In haar tempo. Tevreden kijken we achterom en zien wat er allemaal overwonnen is. Voorzichtig sluiten we vrede met de rafelranden die blijven, de moeilijke hobbels, de klippen die we moeten zien te omzeilen. Zo zoeken we samen onze weg.”

Aanmelden is niet nodig, maar een mailtje naar info@akt-diel.nl is welkom.

Facebook
Facebook
Instagram
Volg via E-mail
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blij met mijn blog? Volg, like en deel!