Pakjesavond auti-stijl

Ok, we zijn klaar voor pakjesavond. Tesse heeft vakkundig elk verrassingselement weggeredeneerd. 

Het begon met de vraag: ‘Hoe laat beginnen we?’ Mijn antwoord was natuurlijk allesbehalve duidelijk: ‘Ik denk dat Sinterklaas langskomt als het donker wordt’. Tesse: ‘Dat is dus om 5 uur’.

Van hem mag de goede Sint vervolgens aanbellen en de zak met cadeautjes bij de deur achterlaten. In die zak zitten voor hem en zijn broertje elk drie cadeautjes (het had geen enkele zin te proberen die informatie achter te houden).

Deze cadeautjes zullen vanavond – pardon, om 5 uur – worden verdeeld volgens het systeem Tesse-Semme, Tesse-Semme, Tesse-Semme. Geen surprises, gedichtjes of spelletjes er omheen.

‘En dan krijg ik dus mijn Lego Star Wars Adventskalender’. Tevreden gezicht. Semme krijgt de Lego City Adventskalender. Ik verwacht eenzelfde tevreden gezicht.

Note to self: koop niet meer cadeaus dan dat. Die andere 2 cadeautjes zullen enkele seconden met geveinsde interesse aanschouwd worden en vervolgens aan de kant worden geschoven.

De adventskalender hebben we overigens in oktober samen op internet besteld. Tesse weet heel goed dat ik dat ding dus gekocht en betaald heb. Hoe dat vervolgens in de zak van Sinterklaas terecht is gekomen: ‘Misschien is ‘ie daar bezorgd. Of heb jij hem naar Sinterklaas toe gebracht’. Het mysterie van de Goedheiligman ontrafelen heeft absoluut niet zijn interesse.

Wordt een korte pakjesavond vanavond. Denk dat ik de kerstboom maar vast ga opzoeken!

Tine van Knijff-van Hijum

Facebook
Facebook
Instagram
Volg via E-mail
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blij met mijn blog? Volg, like en deel!