Hygge, het geheim van de Deense lifestyle

Gelukkig zijn met de kleine dingen, dat is de ondertitel én de boodschap van het boek Hygge, het geheim van de Deense lifestyle. Heerlijk boek om mee weg te kruipen onder een dekentje, bij de kachel. 

Echt een winterboek ook, de uitvoering die ik in handen heb schreeuwt bijna ‘Kerst!’ met prachtige gouden lichtjes op een donkerblauwe kaft. Ik heb het boek te leen van een vriendin en eigenlijk hoort dat ook helemaal bij Hygge: samenleven, het leven samen leuk en gezellig maken.

Gezellig, knus, kneuterig: Nederlandse woorden voor wat in Denemarken dus blijkbaar hygge wordt genoemd. Net als voor het Nederlandse woord gezellig, is er voor hygge eigenlijk geen equivalent in een andere taal te vinden.

Hyggelen

Marie Søderberg schreef het boek, samen met Kathrine Højte Lynggaard. Marie is actrice en schreef het boek om aan iedereen te laten weten wat Hygge-tijd betekent, waarom het voor haar van essentieel belang is en hoe je dat eigenlijk doet; hyggelen.

Heerlijke (privé-)foto’s van familie, vrienden, interieurs van huizen en het Deense vakantie vieren maken dat je de tekst nóg beter begrijpt: dit is onthaasten, cocoonen, loungen en ‘family-time’ op z’n best.

De belangrijkste boodschap: mooie momenten zijn niet te koop, vindt de magie in het alledaagse.

Heb je last van stress of verveel je je juist? Dompel je onder in de Deense cultuur, op een lichtvoetige manier en met een glimlach.

Facebook
Facebook
Instagram
Volg via E-mail
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blij met mijn blog? Volg, like en deel!