Op pad met de KrûdWiizer: ‘Wilde kruiden-wandelingen’

KrûdWiizer, de Praktijk voor Kruiden en Natuurlijke Gezondheid in Noardburgum, organiseert een aantal ‘wilde kruiden-wandelingen’. Onder leiding van Tjitske Postma ontdekken deelnemers welke wilde kruiden in onze eigen omgeving groeien. 

Kruidenvakvrouw Tjitske Postma. Foto: KrûdWiizer

Tijdens deze wandeling vertelt kruidenvakvrouw Tjitske over de ‘wilde’ kruiden die in de bermen en het natuurgebied rondom Noardburgum groeien. Ze legt uit waarvoor deze kruiden worden gebruikt in de kruidengeneeskunde en ze neemt de deelnemers mee in de verhalen die horen bij deze kruiden en bomen. Na afloop drinkt de groep gezamenlijk een ‘wilde’ thee.

De ‘wilde kruiden-wandelingen’ vinden plaats op maandag 28 mei, woensdag 6 juni, maandag 18 juni en maandag 2 juli. Elke wandeling start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Deelname kost € 12,50 p.p.

Eerste kruidenoogst. Foto: KrûdWiizer
Eerste kruidenoogst. Foto: KrûdWiizer

Workshop Creatief met kruiden

Ook bij KrûdWiizer zelf worden het hele jaar activiteiten georganiseerd. Eén daarvan is de workshop Creatief met kruiden, op donderdag 7 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Tijdens deze workshop zoeken de deelnemers, onder leiding van kruidenvakvrouw Tjitske Postma, allerhande kruiden. Tjitske: ,,We plukken kruiden en maken er verzorgende producten van, zoals een natuurlijke deo, een heilzame massageolie en lipgloss voor verzorgde lippen.”

Ook de lunch wordt zelfgemaakt met kruiden uit de tuin, en de groep maakt een kruidenwis. Tjitske belooft: ,,Alle zintuigen worden tijdens deze workshop geprikkeld. Jij gaat ruiken, proeven, voelen, kijken en creatief bezig zijn!”

De investering voor deze creatieve dag is € 95,00 pp, inclusief gemaakte producten, recepten en de lunch van zelfgemaakt lekkers.

Hondsdrafpesto. Foto KrûdWiizer
Hondsdrafpesto. Foto KrûdWiizer

Praktische informatie

Opgeven voor activiteiten van KrûdWiizer is noodzakelijk en kan via tel. 0511-475763, info@krudwiizer.nl of www.krudwiizer.nl

De start van de ‘wilde kruiden-wandelingen’ en de workshop ‘Creatief met kruiden’ zijn bij de KrûdWiizer aan het Smidspaed 7 in Noardburgum. Parkeren doe je aan het Marijkepaed, de ingang van de KrûdWiizer is tegenover Marijkepaed 59.

Facebook
Facebook
Instagram
Volg via E-mail
RSS

Blij met mijn blog? Volg, like en deel!