Over Noordvrouw

Noordvrouw, dat ben ik: Tine van Knijff, vrouw, vrouw van, mama van, dertiger en uit het Noorden van het land.

foto tine voor website noordvrouw WEB

Noordvrouw is een blogazine, een combinatie van een blog en een online magazine over onderwerpen die mij en andere Noordvrouwen interesseren: hoofdzaken, lijfzaken, mama zijn, erop uit gaan en alles wat verder voorbij komt in het leven. Veel dus.

Op zoek naar de zin van het leven? Prima. Maar meestal ben ik gewoon op zoek naar twee bij elkaar passende sokken. Of de lader van de mobiele telefoon. Of het stuk chocolade dat gisteren echt nog in de kast lag…

Voor make-up tips moet je niet bij Noordvrouw zijn, ik ga er vanuit dat je jezelf daar heel goed mee kan redden. Bovendien houd ik best wel van make-up-loze ‘blote konten-gezichten’. En van chocolade. Wat dat ermee te maken heeft? Het is altijd goed om chocolade bij een onderwerp te betrekken, maakt niet uit waar het over gaat.

Voor tips over het beste maken van een dikke vette baaldag, een dikke vette baalweek of rondom een mislukt jaar, daarvoor kom je bij Noordvrouw. Ik ben burnout-ervaringsdeskundige. Dus zie je het al een hele tijd niet helemaal meer zitten allemaal en had je toch eigenlijk niet zoveel aan die adviezen over ‘in je kracht staan’ en ‘je balans vinden’? Dan ben ik het met je eens. Het beste advies: Jij verdient beter. En dat weet je best zelf.

Regent het al de hele week en zit je binnen te treuren? Trek je wandelschoenen aan, banjer een end door het bos of de weilanden en als je de deur weer binnenstapt, heb jij echt recht op een grote kop warme chocolademelk. Want chocolade… Enfin, dat weet je nu wel.

Noordvrouw gaat over frisse wind, de noordenwind, neus in de lucht en met je make-up-loze hoofd, wilde haren en stevige wandelschoenen de dag aangaan. Hoe positief of negatief je dag ook begon: ik sleep je er doorheen. Elke dag weer.

Een Noordvrouw is een vrouw die haar rafelrandjes koestert, er ronduit voor uit komt. Een vrouw die kan janken, schaterlachen, uitglijden en opkrabbelen. Noordvrouwen komen tot rust in de natuur, of bij goede vriendinnen. Ben je die in de loop van een paar lastige jaren kwijtgeraakt? Dan maak je hier nieuwe.