Interview met NOS-sportcommentator Philip Kooke

We spraken elkaar op een woensdagmiddag. Philip Kooke was onderweg naar een voetbalwedstrijd in Duitsland, om daarvan radioverslag te doen voor NOS Sport. De verbinding was niet goed en werd wel vier keer verbroken, maar we hielden stug vol. Al met al hebben we toch ongeveer een uur kunnen praten, een fractie daarvan is in het artikel terecht gekomen. Zo gaat dat vaak…

Importjonkje

Philip was een ‘importjonkje’, dat het ver heeft geschopt: van Tytsjerksteradiel tot Tokyo… Toch heeft hij nog steeds een goed gevoel én veel herinneringen over Burgum, het dorp waar hij grotendeels opgroeide. En altijd als hij Friesland binnenrijdt, heeft hij het gevoel dat hij thuiskomt.

Het interview met de enthousiaste sportcommentator is geplaatst in het magazine Burgum heeft meer, lees het hele verhaal hieronder en hierboven. Het volledige magazine is ook digitaal door te bladeren. Het is een uitgave van Burgum.nl en de vormgeving wordt verzorgd door Merksterk.nl