Over Noordvrouw

noordvrouw tekstschrijver copywriter friesland

Tekstschrijver sinds 2007

Wie is Noordvrouw? Dat is Tine van Knijff-van Hijum, bouwjaar 1984. Werkzaam in de journalistiek in het Noorden sinds 2007 en actief als tekstschrijver, copywriter, content creator, redacteur en journalist.

Ik ben geboren en getogen in Dokkum, Friesland. Als echte Noordvrouw ben ik gek op het Noorden en in het bijzonder op Noordoost-Friesland. Het is simpelweg ‘it moaiste plak op ierde’ (als tekstschrijver word ik ook wel ingeschakeld om Fryske teksten te schrijven: dat doch ik graach!). Samen met mijn man en twee zoons woon ik ‘domweg gelukkig’ aan de rand van Dokkum, met het Dokkumer bos direct achter onze tuin. Dit is waar ik ontspan en nieuwe energie opdoe.

tekstschrijver friesland

Journalist

Na de HBO-opleiding Communicatie (afstudeerrichting Tekst & Publiciteit) werd ik aangenomen als journalist bij Uitgeverij Banda in Kollum. Ik ging schrijven voor de kranten Nieuwsblad van Noordoost Friesland, de Kollumer Courant en het Westerkwartier. Al op de eerste dag kreeg ik ook een fotocamera in mijn handen gedrukt, want journalisten konden ook best een paar foto’s maken, als ze toch moesten interviewen.

Konijnenshows en Dorpsbelangen
Dit was mijn vuurdoop in de journalistiek. Van het bijwonen van bijeenkomsten van Dorpsbelangen en vergaderingen van gemeenteraden, tot het verslag doen van openingen van winkels en konijnenshows: alles werd vastgelegd. Op de website Nijsnet plaatsten we als regionale journalisten eveneens onze verhalen en series foto’s.

tekstschrijver friesland

Na de overname van Banda door NDC mediagroep (nu Mediahuis Noord) veranderde dat. Want in Dokkum en later in Leeuwarden werkten we vooral aan het maken van de krant zelf. Veel verhalen werden aangeleverd, we maakten er per week nog enkele zelf. Na diverse reorganisaties koos ik voor de optie ‘vrijwillig vertrek’.

Freelance tekstschrijver

Als freelance tekstschrijver (onder de naam TineTXT, van 2016-2018) heb ik nog vele verhalen en foto’s gemaakt voor NDC, maar ook voor andere opdrachtgevers, bijvoorbeeld het magazine van heit&mem. Over de meest uiteenlopende onderwerpen heb ik zakelijke artikelen, achtergrondverhalen en nieuwsberichten geschreven.

tekstschrijver friesland

Nadat ik werd aangenomen bij Ondernemend Friesland, en voor dat magazine, het regionale magazine Ondernemend Netwerk Noordoost en ook de Kijk Op-magazines (Kijk op het Noorden, Kijk op Oost-Nederland en Kijk op Noord-Holland) ging schrijven, werden dit vooral zakelijke verhalen en columns. Voor de Kijk Op-bladen werd ik tevens hoofdredacteur en eindredacteur.

Copywriter

Als redacteur, tekstschrijver, journalist, copywriter en content creator staat Noordvrouw voor een mix van persoonlijke verhalen en zakelijke teksten. Er is niks mooier dan iemand die zijn of haar verhaal in jouw handen legt. Ik vind het een grote eer dat toevertrouwd te krijgen en ga er dan ook zeer zorgvuldig mee om.