noordvrouw tekstschrijver copywriter noorden
Foto: Noordvrouw

Over Noordvrouw

Tine van Knijff-van Hijum, aangenaam. Ik ben geboren (1984) en getogen in Dokkum, Friesland. Als echte Noordvrouw ben ik gek op het Noorden en in het bijzonder op Noordoost-Friesland. Het is ‘it moaiste plak op ierde’ (als tekstschrijver word ik ook wel ingeschakeld om Fryske teksten te schrijven: dat doch ik graach!). Samen met mijn man en twee zoons woon ik ‘domweg gelukkig’ aan de rand van Dokkum.

Journalist

Na de HBO-opleiding Communicatie (afstudeerrichting Tekst & Publiciteit) werd ik aangenomen als journalist bij Uitgeverij Banda in Kollum. Ik ging schrijven voor de kranten Nieuwsblad van Noordoost Friesland, de Kollumer Courant en het Westerkwartier.

Na de overname van Banda door NDC mediagroep (nu Mediahuis Noord) veranderde dat. Want in Dokkum en later in Leeuwarden werkten we vooral aan het maken van de krant zelf. Veel verhalen werden aangeleverd, we maakten er per week nog enkele zelf.

Freelance tekstschrijver

Als freelance tekstschrijver (onder de naam TineTXT, van 2016-2018) heb ik nog vele verhalen en foto’s gemaakt voor NDC, maar ook voor andere opdrachtgevers, bijvoorbeeld het magazine van heit&mem. Over de meest uiteenlopende onderwerpen heb ik in opdracht zakelijke artikelen, achtergrondverhalen en nieuwsberichten geschreven.

Nadat ik in 2019 werd aangenomen bij Ondernemend Friesland, en voor dat magazine, het regionale magazine Ondernemend Netwerk Noordoost en ook de Kijk Op-magazines (Kijk op het Noorden, Kijk op Oost-Nederland en Kijk op Noord-Holland) ging schrijven, schreef ik vooral zakelijke verhalen en columns. Voor de Kijk Op-bladen werd ik tevens hoofdredacteur en eindredacteur.

Copywriter

In de zomer van 2022 ben ik opnieuw voor mezelf begonnen, onder de naam Noordvrouw. Als redacteur, tekstschrijver, journalist, copywriter en content creator staat Noordvrouw voor een mix van persoonlijke verhalen en zakelijke teksten. Er is niks mooier dan iemand die zijn of haar verhaal in jouw handen legt. Ik vind het een grote eer dat toevertrouwd te krijgen en ga er dan ook zeer zorgvuldig mee om.