Een nieuw begin als ondernemer

tekstschrijver friesland

Opnieuw begin ik voor mezelf als freelance tekstschrijver en zelfstandig ondernemer. Noordvrouw is niet nieuw. De naam bestaat al sinds 2016. Ik was dat jaar voor mezelf begonnen als freelance tekstschrijver onder de naam TineTXT. Naast mijn zakelijke website had ik behoefte aan een plek online waar ik andere verhalen kwijt kon.

Onder het motto ‘Noordvrouw. Kwetsbaar is het nieuwe stoer’ schreef ik vooral over autisme. Onze beide zonen (nu 9 en 12 jaar) hebben een vorm van autisme. Vooral onze oudste groeit daardoor anders op dan andere kinderen. Het bloggen op Noordvrouw.nl was een uitlaatklep en een manier om meer begrip te kweken. Er werd goed op gereageerd.

Toen ik werd aangenomen bij Ondernemend Friesland (tot dan toe één van mijn opdrachtgevers) hield TineTXT op en ook Noordvrouw. Het paste op dat moment niet bij mijn werkzaamheden en bij ons leven. Maar ik heb de website nooit opgezegd: ik heb altijd het idee gehad dat er weer een moment zou komen waarop deze een andere functie zou krijgen.

Eigen onderneming

Dat moment is nu. Per 1 juli begin ik wederom voor mezelf als zelfstandig ondernemer, als freelance tekstschrijver. Ik heb geen moment na hoeven te denken onder welke naam. Noordvrouw staat zo dicht bij mij, het was een logische keuze. Leuk detail: het logo maakte ik destijds van een foto van de blauwe glijbaan van de kinderen. In Photoshop gaf ik er een ‘swirl’ aan en voegde ik de naam toe.

De basis van het logo, en van wie ik ben als freelance tekstschrijver en als Noordvrouw, is mijn gezin. De motivatie om wederom voor mijzelf te beginnen komt dan ook voort uit ons reilen en zeilen als gezin. Het werkt nu eenmaal het beste als ik zo flexibel mogelijk kan werken.

Een ander verhaal

Of je op een zakelijke website wel over je gezin moet beginnen? Ik vind van wel. Als ik ergens binnenstap voor een interview neem ik altijd mezelf mee. Ik laat geen stukjes Noordvrouw thuis achter, ook al ben ik nu ondernemer. Door wie ik ben en door mijn levenservaring kan ik mensen juist nog beter van dienst zijn. Het is meer dan eens gebeurd dat ik ergens binnenstapte en voelde dat er eerst een ander verhaal verteld moest worden. Daar deins ik niet voor terug. Vandaar: Noordvrouw schrijft een ander verhaal.

Tine van Knijff-van Hijum
Tekstschrijver & Noordvrouw