Wachten op de taxi

Tesse

Vanochtend vroeg, wachten op de taxi. Tesse zijn eerste schooldag in Leeuwarden. Niet in Dokkum, niet op de fiets naar school. Geen rooster waarbij je soms lekker vroeg uit bent. Vroeg in de taxi, laat thuis. Leerlingenvervoer.

We sturen de kwetsbaarste kinderen het verste weg, ze maken lange dagen. Ik heb daar moeite mee, ik vind het nog steeds niet kloppen. We hopen maar dat we de goede keuze hebben gemaakt, dat deze school het beste voor hem is.

Jaren geleden moest Tesse als kleuter ook in de taxi, naar school in Drachten. Onze kleine jongen zo ver weg van huis, zo lang weg. Traumatisch voor hem en voor ons. Die herinneringen kwamen vanochtend natuurlijk bovendrijven. Dit wordt een dag met buikpijn, ik kan niet wachten tot Tesse vanmiddag weer thuis is.

Onze knuffelkoning. Heilig overtuigd van het goede in de mens. Ik hoop dat hij goede mensen treft. Op het hobbelige pad van zijn schoolleven én het leven daarna, heeft hij die hard nodig.

Tine van Knijff-van Hijum
Tekstschrijver & Noordvrouw