‘Ik heb nog wel een paar foto’s’

De jaarlijkse informatiegids over het Drents-Friese Wold is weer verschenen! Naast het schrijven van artikelen naar aanleiding van interviews met recreatieondernemers, waren ook de dorpenpagina’s aan vernieuwing toe.

Bij het beschrijven van de Friese en Drentse dorpen rondom het Wold, gingen mijn gedachten automatisch terug naar uitjes die we zelf als gezin hebben gemaakt in deze omgeving. En de foto’s die ik tijdens die uitjes had gemaakt. Ik stuurde er een paar met mijn teksten mee, met de opmerking ‘zie maar of je er iets mee kunt’.

In deze informatiegids wordt veel gebruikgemaakt van foto’s die zijn gemaakt door deelnemers aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Natuurlijk hartstikke leuk om je eigen foto terug te zien in zo’n blad! Dat vinden de deelnemers, maar dat vind ik zelf ook. Vooral die waar onze oudste zoon onherkenbaar op staat.

Tine van Knijff-van Hijum
Tekstschrijver & Noordvrouw