Noordvrouw Tekstschrijver uit Friesland

Altijd ergens een lichtje zien – de wereld achter woorden

Altijd ergens een lichtje zien, dat is de kunst. Ik typte het in korte tijd al twee keer bij social mediaberichten op mijn privé-accounts. De decembermaand is een ingewikkelde maand. Naast dat er van alles te regelen en te vieren valt, stroomt mijn hoofd vol met herinneringen, flarden van gesprekken en ontmoetingen. Waar de commercie hysterische gezelligheid predikt, levert juist 1-op-1 met een ander in...

Continue reading...

SEO is toch meer dan ‘groene bolletjes scoren’

Dat SEO-gebeuren, daar geloofde ik niet zo in: ‘ik schrijf voor mensen, niet voor zoekmachines’. In WordPress ‘de bolletjes groen krijgen’, daar had ik al ervaring mee vanuit mijn vorige freelance avontuur. Voor verschillende websites publiceerde ik berichten en daarbij waren groene bolletjes een belangrijk doel. Inmiddels is SEO gelukkig veel meer dan dat. Content wordt steeds meer op waarde beoordeeld en trucjes worden juist...

Continue reading...

Paar maanden op weg als freelance tekstschrijver

Halverwege oktober zijn we nu: tijd om eens de balans op te maken hoe de eerste maanden als freelance tekstschrijver zijn verlopen. In de zomer ben ik wederom gestart als zelfstandig ondernemer, maar eerlijk gezegd hebben we toen vooral als gezin genoten van een zonovergoten Friesland. Tussendoor heb ik zo nu en dan een opdracht gedaan, die artikelen verschijnen nu één voor één in kranten...

Continue reading...

Meer dan matig

Hoe de wiskundeles vandaag ging? ‘Matig’. Tesse gebruikt een bekend woord op een nieuwe manier. Dat doen pubers. Matig betekent in dit geval: ‘niet heel makkelijk, maar ook niet heel moeilijk’. Wij rollen een beetje met onze ogen als Tesse weer ‘matig’ zegt en dat weet hij, dus zijn ogen glinsteren al voordat hij het woord weer uitspreekt. Met een brede glimlach komt het ‘matig’...

Continue reading...

Wachten op de taxi

Vanochtend vroeg, wachten op de taxi. Tesse zijn eerste schooldag in Leeuwarden. Niet in Dokkum, niet op de fiets naar school. Geen rooster waarbij je soms lekker vroeg uit bent. Vroeg in de taxi, laat thuis. Leerlingenvervoer. We sturen de kwetsbaarste kinderen het verste weg, ze maken lange dagen. Ik heb daar moeite mee, ik vind het nog steeds niet kloppen. We hopen maar dat...

Continue reading...

Een nieuw begin als ondernemer

Opnieuw begin ik voor mezelf als freelance tekstschrijver en zelfstandig ondernemer. Noordvrouw is niet nieuw. De naam bestaat al sinds 2016. Ik was dat jaar voor mezelf begonnen als freelance tekstschrijver onder de naam TineTXT. Naast mijn zakelijke website had ik behoefte aan een plek online waar ik andere verhalen kwijt kon. Onder het motto ‘Noordvrouw. Kwetsbaar is het nieuwe stoer’ schreef ik vooral over...

Continue reading...